En glidende overgang fra uddannelse til job

 

Samarbejdet i korte træk
  • Omhandler pilotelever på den integrerede uddannelse.
  • Eleverne screenes i fase 3 af uddannelsen.
  • Pro Pilots stiller coaching og støtte til rådighed under både uddannelse, jobsøgning, ansættelsesforløb og i rollen som ny i job. 
  • Den nyuddannede pilot sparer penge.
  • Du kan læse den fulde artikel om konceptet ved at klikke her.

Hos GreyBird Pilot Academy arbejder vi altid hårdt for at hjælpe vores elever i job efter endt uddannelse. Netop vores store indsats for at hjælpe eleverne videre i job gør GreyBird Pilot Academy unik blandt de danske flyveskoler. Det kræver det helt rigtige netværk for at skabe kontakt til luftfartsselskaberne, og derfor har GreyBird Pilot Academy indgået et samarbejde med Pro Pilots Consulting. Samarbejdet er det eneste af sin slags i Danmark, og det giver vores elever på uddannelsen til erhvervspilot adgang til mange fordele herunder:

- Sparring, coaching og rådgivning under uddannelsen, i jobjagten og endelig i jobbet.
- En væsentlig besparelse på udgiften til type rating (i de fleste tilfælde spares hele udgiften!).

I korte træk består samarbejdet i, at eleverne screenes i fase 3 af uddannelsen, og de egnede elever bliver sluset ind i konceptet. Screeningen er en proces, hvor både GreyBird Pilot Academy og Pro Pilots vurderer elevernes attitude, mindset og flying skill, da disse parametre er meget udslagsgivende for, hvor hurtigt vi kan skaffe et arbejde. Når eleverne er uddannede erhvervspilot bliver de uddannet på GreyBird Pilot Academys type rating-program. Desuden kommer de på kursus hos Pro Pilots og gennem coaching, sparring og rådgivning bliver de hjulpet i job i branchen.

Det nye unikke koncept er beskrevet i en artikel af forfatter og fotojournalist Ole Steen Hansen, der blev inviteret på besøg for at møde repræsentanterne fra GreyBird Pilot Academy og Pro Pilots. I artiklen kan du læse bevægegrundene for at skabe samarbejdet og få et dybere indblik i tankerne bag det. Du kan læse artiklen ved at klikke her.

Nedenfor kan du læse en mere dybdegående redegørelse for samarbejdet.


Konceptets opbygning

Screening og tilbud

Efter eleverne har gennemført tredje fase af uddannelsen foretager GreyBird Pilot Academy og Pro Pilots en screeningsproces, hvor egnede elever tilbydes at indgå i konceptet. At screeningen netop sker efter tredje fase er ikke tilfældigt, da det er lige inden eleverne skal til at flyve to-motoret flyvemaskine.

Under uddannelse

I løbet af de sidste to faser af uddannelsen har eleven adgang til rådgivning og coaching fra Pro Pilots. I løbet af disse faser sporer eleven, GreyBird Pilot Academy og Pro Pilots sig ind på, hvilken flyttype eleven kunne tænke sig at flyve efter endt uddannelse. Dette vil ofte være en afvejning af forskellige parametre fx hvilken type piloter branchen efterspørger. Der kan fx være et stort behov for piloter på Boeing 737, hvorfor netop denne flytype vil være interessant for eleven, da det øger sandsynligheden for at komme hurtigt i job efter uddannelsen.

Type Rating og jobsøgning

Så snart eleven er uddannet erhvervspilot kan han eller hun påbegynde type rating. Efter type ratingen er gennemført kan jobjagten begynde, og også i denne fase kan pilotaspiranten trække på Pro Pilots, der hjælper med sparring, rådgivning og coaching. Ansættelsesprøverne samt det første interview i et airline kan ofte være krævende, og hvis ikke man er ordentlig forberedt er det ikke sikkert, at man kommer i betragtning.

Ny i job

At være nyudannet pilot i branchen kan være udfordrende på mange fronter. Det kan ofte være branche- eller flyverelaterede spørgsmål som man ikke vil/tør stille til sin arbejdsgiver. Med konceptet får den nyansatte pilot rådgivning og vejledning. Han eller hun kan til hver en tid trække på enten Pro Pilot eller GreyBird.

Økonomi

Det økonomiske perspektiv i samarbejdet er som alt andet hos GreyBird Pilot Academy i et "pay-as-you-go"-setup. Den store fordel ved konceptet er, at såvel GreyBird Pilot Academy som Pro Pilot først får betaling for deres ydelse, når piloten er kommet i arbejde. Det sikrer, at alle parter arbejder hårdt og målrettet på at finde et godt job til de nyuddannede piloter.

Spørgsmål?

Kontakt os endelig, hvis du vil vide mere om vores nye banebrydende samarbejde med Pro Pilots. Vi er altid klar til at svare på dine spørgsmål på e-mail, telefon eller Facebook.

Kontakt os

Pro Pilots samarbejde - GreyBird Pilot Academy