Erhvervspilot - Multi Crew Coordination (MCC)

Dette kursus giver dig retten til at arbejde i et to-pilot-koncept, hvad enten det er på et moderne trafikfly eller et privat jetfly. Et MCC kursus er et krav fra myndighedernes side til piloter, der skal typecertificeres for første gang på en flytype, der kræver mere end en pilot i cockpittet. Uddannelsen er inkluderet i en ATP-integreret pilotuddannelse, men kommer man med en modular pilot-uddannelse, skal dette kursus tilkøbes.

MCC kurset har til formål at virkeliggøre og forene den teoretiske viden med praktisk flyvning. Det er fantastisk træning, hvor vi prøver at forene "cockpit resource management" med basic IFR-flyvning, samarbejde piloterne imellem, procedure-træning, call outs og meget mere.

MCC-kurset består af 25 timers ground school (teori) samt 15 timers flyvning i simulator. (20 timer hvis du har taget en modular pilotuddannelse). MCC Ground School består af følgende elementer:

  • Introduction and cockpit environment
  • Communication during Flight
  • PF and PNF roles 
  • Check List drilling 
  • Standard Phraseology
  • SOP 
  • CRM 


Som noget unikt i branchen, kører GreyBird Pilot Academy alle sine MCC kurser på en topmoderne og fuldt realistisk Boeing 737 NG full motion simulator. Det er den samme som airline-piloter træner i og den samme, som du kommer til at sidde i til optagelsesprøver hos bl.a Jet Time, RyanAir, Norwegian, SAS osv.

MCC-kurset tager typisk max. 2 uger afhængigt af deltagerantallet. Ønsker du at toppe dit MCC-kursus med vores AELT kursus (Airline Entrance level Training), så læs mere om, hvad et kombineret MCC & AELT kursus indebærer.

Vi glæder os til at undervise dig.

Mere info? Kontakt os!

Multi Crew Coordination - GreyBird Pilot Academy