Privatpilot - Certifikatfornyelse

Hos GreyBird Pilot Academy kan vi forny dine certifikater. Hvis du har PPL(A), har du typisk et PPL(A)-certifikat med en SEP(LAND) rettighed. Derudover har du som PPL(A)-indehaver et indstikskort til dit radiocertifikat. Dit PPL(A)-certifikat bliver automatisk fornyet, hvis du fornyer din medical. Du skal ikke gøre andet end at være opmærksom på, at datoen i dit PPL(A)-certifikat ikke udløber. Der bør automatisk komme et nyt certifikat, inden det udløber, såfremt du kontinuerligt fornyer din medical.

Din SEP(land)-rettighed skal du selv aktivt forny, og her har du to muligheder:

  1. PFC - proficiency tjek
  2. Træningstur 


Et PFC kan kun flyves med en instruktør som også er eksaminator, og det kan kun gøres de sidste 3 måneder før din rettighed udløber. Et proficiency check er en minieksamen, hvor man kan bestå, men desværre også dumpe. Dumper man, mister man rettigheden til at flyve indtil et nyt PFC er bestået. Et PFC tager typisk mellem 1 og 1:30 time, alt efter hvor godt man flyver. Vi anbefaler altid en øvetur på typisk 1 time inden et PFC, så man har fløjet de øvelser, eksaminatoren beder en udføre under sit PFC.

En træningstur er en tur, hvor man kan træne de ting, man gerne vil. Det kan være stalls, landinger, landinger i sidevind osv. Ud over at flyve en træningstur med en instruktør, skal man som elev selv sikre sig at følgende er udført:

  • 12 starter og 12 landinger.
  • Minimum 6 timer som PIC
  • 12 timer i logbogen indenfor de sidste 12 måneder før udløbsdatoen. Dog kan træningsturen indgå som den 12 time. Ud af de 12 timer skal minimum 6 timer være som PIC.


Hvis man har ovenstående 3 punkter opfyldt, skal man efter træningsturen med instruktøren indsende sin logbog og indstikskort til Trafikstyrelsen. De sender herefter et nyt indstikskort retur. Hos GreyBird Pilot Academy er flere af os eksaminator og hvis du flyver din træningstur med en eksaminator, stempler han dit certifikat, og du er fri for at indsende dokumenter til Trafikstyrelsen.

Fornyelse af dit radiocertifikat kan vi også klare. Vi har sprogassessor på skolen, og du kan læse mere om reglerne ved at trykke her.

Kontakt os hvis du skal have dit certifikat fornyet.

Bemærk, at hvis det er løbet over udløbsdato, er der kommet nye regler til Danmark, efter at vi er indtrådt i EASA. Du kan nemlig få din SEP(LAND)-rettighed fornyet ved et PFC, uanset om det har været udløbet 3 måneder eller 3 år.

Mere info? Kontakt os!

Certifikatfornyelse - GreyBird Pilot Academy