Privatpilot - Radiokursus GEN

Hos GreyBird Pilot Academy tilbyder vi 3 forskellige radiokurser: NBEG, BEG og GEN. Alle kurserne ender med, at du må benytte en bevægelig radiostation. Radiocertifikaterne giver dig rettighed til en given operation. Hos GreyBird Pilot Academy anbefaler vi at starte med et N-BEG. Efter lidt erfaring i luftrummet kan du bygge ovenpå med et BEG. Hvis du gerne vil flyve IFR-flyvninger, skal du erhverve dig et GEN certifikat.

GEN er en forkortelse for generelt radiocertifikat. Kurset omfatter teori, 2-vejs praktik, interview. Faktisk er morsecertifikatet et selvstændigt certifikat, der, udover at være en IFR rettighed til dit certifikat, også er en nødvendighed for at flyve under IFR-regler. Certifikatet giver rettighed til at tale engelsk på en bevægelig VHF-radio under en VFR- og/eller en IFR-operation. 

Kurset består af:

  • Et teoretisk pensum, der gennemgås på klasseform præcis som PPL teori.
  • 2-vejs rollespil. Vi simulerer, at vi flyver, på den måde at instruktøren spiller rollen som de forskellige tårne, du kommer i berøring med på en flyvning og du er piloten i et fly. Turen starter med taxainstruktioner, og fører dig hele vejen gennem lufthavnen og sender dig godt afsted mod dit rejsemål
  • Interview. Almindelig samtale på engelsk. Du ser nogle billeder samt hører nogle brudstykker fra en engelsk radioavis, som du så skal genfortælle
Undervisningen foregår på dansk, men al dialog på radioen og i interviewform sker på engelsk. Du skal ikke kunne engelsk på forhandlingsniveau, men du skal kunne føre en almindelig samtale for at kunne bestå kurset. Din udtale af det engelske og eventuel dialekt har ingen betydning. Det er alene forståelse og tilstrækkeligt ordforråd, der tæller.

Kurset afsluttes med en eksamen på skolen. Eksamen indeholder i alt tre del-eksamener.

  • En multiple choice test
  • En simuleret flyvning
  • Et interview på engelsk

Efter endt eksamen tildeles du øjeblikkeligt dit midlertidige certifikat, og du har retten til at føre en radio på engelsk i et luftfartøj under en VFR-operation.

Velkommen ombord.

Mere info? Kontakt os!

Radiokursus GEN - GreyBird Pilot Academy