Priser og finansiering

icon

Tilmeld
dig i dag

skies_grey_bird
skies_grey_bird
skies_grey_bird

Hvad koster det at blive pilot?

Vi tilbyder en ”pay as you go”-ordning

Hvis du drømmer om at blive pilot, har du nok spurgt dig selv, hvad en pilotuddannelse koster. Så hvad er prisen for at blive pilot?

Hele uddannelsen som erhvervspilot kan du få hos GreyBird Pilot Academy til en skarp pris. Vi tilbyder en ”pay as you go”-ordning, og det er en fordel for dig, fordi der ikke kræves forudbetaling, og vi forlanger heller ikke en bankgaranti, som svarer til det, som det koster at blive pilot.

Vi går meget op i at sikre vores elever den bedst mulige uddannelse og de bedste vilkår. Pilotuddannelsen kræver en stor økonomisk investering, og vi ønsker at skabe klarhed og overblik over vores elevers økonomiske situation for vores elever. Hos GreyBird Pilot Academy foregår betaling af det, som pilotuddannelsen koster, med fakturering bagud (når du følger den uddannelsesplan, der er lagt for dig, faktureres du med ca. 10 dages interval for den uddannelse, du har modtaget). Det vil sige, at vores elever først betaler for en ydelse, efter de har modtaget den. Du betaler løbende efter hver flyvning, eller når teori påbegyndes. Den eneste undtagelse fra denne regel er et opstartsgebyr, der dækker udgifterne til iPad, uniform, licenser til forskellige systemer mv. Dette engangsbeløb er inkluderet i ovennævnte pris for uddannelsen.

Regningerne er altid specificerede, og du kan følge med i SmartBird, som er vores egen digitale platform til administration af uddannelsen. Her kan du til enhver tid se, hvor tæt du er på, at din drøm om at blive erhvervspilot bliver opfyldt.

Alle landingsafgifter er med i den samlede pris hos GreyBird Pilot Academy. Under uddannelsen til erhvervspilot kommer vores elever rundt til næsten alle flyvepladser og lufthavne i Danmark. Det skal dog nævnes, at hvis man ønsker at komme til helt særlige lufthavne som Kastrup Lufthavn, betaler man selv landingsafgiften, da denne ikke indgår i det planlagte program. Vi opfordrer desuden vores elever til at flyve til destinationer i Europa i løbet af pilotuddannelsen, og i de fleste tilfælde dækker GreyBird også disse landingsafgifter. Der vil dog være enkelte destinationer, hvor vi vil opkræve landingsafgiften.

Hvad koster en medical?

Beløbet er ikke inkluderet i GreyBirds pris på pilotuddannelsen

Inden du starter på uddannelsen som erhvervspilot, skal du have et class 1 medical til ca. 7.000 kr. Beløbet er inkluderet i vores program pris. Et class 1 medical er den lægeattest, der kræves, for at du kan blive erhvervspilot. Class 1 medical skal fornyes hvert år. Prisen for en fornyelse er ca. 1.000 kr., og den kan foretages hos en af landets mange flyvelæger, som findes både i Jylland, på Fyn og på Sjælland. Denne omkostning er også inkluderet i program prisen. Når du efter endt uddannelse er kommet i arbejde, er det ofte arbejdsgiveren, der dækker denne omkostning.

Priser for prøver og eksamener

Vi har betalingsplaner og budgetter, som giver dig et godt udgangspunkt for at tale med banken.

I løbet af pilotuddannelsen skal der aflægges flere prøver over for myndighederne (Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen). I alt skal der aflægges:

  • 13 eksamener i forbindelse med ATPL-teorien (ATPL=Airline Transport Pilot Licence)
  • To radioprøver: BEG og GEN (med fokus på henholdsvis VFR og IFR)
  • To flyveprøver: CPL (Commercial Pilot License) og MEIR (Commercial Pilot License og Multi-Engine Instrument Rating)

Udgiften til disse prøver skal ikke betales til skolen. Priserne for prøverne varierer fra år til år, men vi anbefaler vores elever at have omkring 20.000 kr. til rådighed til prøvegebyrer under uddannelsen. Beløbene afregnes direkte med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og eksaminator. Beløbene er altså ikke medregnet i GreyBirds pris på pilotuddannelsen.

Hvis man er uheldig eller bare har en dårlig dag, kan selv den bedste elev dumpe en eksamen. Hvis det sker, at man ikke består en eksamen, får man naturligvis lov til at prøve igen. Du har ikke utallige forsøg, men vi har endnu ikke oplevet, at en elev ikke er kommet igennem uddannelsen på grund af dumpede prøver. Dumper man en teoriprøve i et af de 12 ATPL-fag, vil det komme til at koste et nyt prøvegebyr for at gå til eksamen igen. Dette beløb skal afregnes direkte med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Det samme gør sig gældende for de praktiske prøver (praktiske prøver afregnes med GreyBird, men indgår ikke i ovennævnte uddannelsespris).

Hvis du skal i banken og låne penge til det, som det koster at tage pilotuddannelsen, er der hjælp at hente hos GreyBird. Vi har betalingsplaner og budgetter, som giver dig et godt udgangspunkt for at tale med banken. Husk, at du som studerende hos GreyBird har ret til forhøjet SU under uddannelsen https://www.su.dk/satser/.

Uddannelsesaftalen er din sikkerhed

Vi anbefaler altid, at man underskriver en uddannelsesaftale, inden uddannelsen påbegyndes.

Da du selv skal betale for din pilotuddannelse, er det meget vigtigt, at der ikke kommer uventede udgifter. Vi anbefaler altid, at man underskriver en uddannelsesaftale, inden uddannelsen påbegyndes, da det stiller krav til uddannelsesinstitutionen.

Uddannelsesaftalen er DIN sikkerhed for, at skolen ikke ændrer sine priser eller på anden vis ændrer på, hvad det koster for dig at blive pilot. Når du har bestået din optagelsesprøve hos GreyBird Pilot Academy, og vores og dine forventninger er afstemt, udarbejder vi uddannelsesaftalen til dig. Så snart den er underskrevet, er du klar til at begynde på studiet!

Vi håber, du nu har fundet svaret på spørgsmålet: Hvad koster en pilotuddannelse? Hvis ikke, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Vil du også være pilot?
Tilmeld dig uddannelsen eller
få svar på dine spørgsmål,
til et af vores kommende
informationsmøder.

Find næste informationsmøde