Vejen til drømmejobet

icon

Tilmeld
dig i dag

skies_grey_bird
skies_grey_bird
skies_grey_bird

Vejen til pilotsædet i cockpittet

Nedenfor har vi beskrevet en vej, som leder dig fra drømmen til jobbet. Vi har forsøgt at ramme den vej, som langt de fleste af vores elever rejser, og den tager udgangspunkt i den integrerede uddannelse til erhvervspilot – altså den uddannelse, hvor du følger et hold og har mulighed for SU.

Drømmen

Som så meget andet i livet begynder det med en drøm. Nogle har drømt om pilotjobbet, siden de kunne gå og har ikke stræbt efter andet, mens andre har haft spirende drømme, men i første omgang valgte en anden karrierevej. Fælles for dem er glæden ved at flyve og drømmen om at sidde i bag styrepinden.

Søg information

Det er en stor beslutning at gå i gang med pilotuddannelsen. De fleste bruger mange timer på nettet for at søge informationer om uddannelsen, pris, SU, kvalitet, flytyper, jobmuligheder, helbredskrav osv. Hos GreyBird Pilot Academy håber vi, at potentielle pilotelever tager direkte kontakt til os og enten deltager i et informationsmøde eller besøger os på skolen. Besøget og mødet med skolen giver det bedste indtryk af stedet.

Besøg skolen

Vi anbefaler altid vores potentielle elever at besøge de skoler, der tiltaler dem. Det er den bedste måde at få et indtryk af uddannelsesstedet. Du kan stille alle de relevante spørgsmål, møde ledelsen, undervisere, instruktører og elever. Hos GreyBird Pilot Academy afholder vi jævnligt informationsmøder om vores uddannelser, og ALLE er velkomne. Tag endelig et par familiemedlemmer eller venner med. På informationsmødet bliver uddannelsen gennemgået, og du kan få et godt indtryk af elevernes hverdag. Hvis du hellere vil møde os fra GreyBird Pilot Academy personligt, er du altid velkommen at kontakte os. Det er også muligt at besøge skolen på en almindelig undervisningsdag, hvor du får mulighed for at følge undervisningen en enkelt dag.

Medical

Det er meget forskelligt, hvornår vores fremtidige piloter får lavet deres medical check, men vi anbefaler, at man får det gennemført hurtigst muligt, efter at man har besluttet sig for vores uddannelse. Alle, der ønsker at blive erhvervspilot, skal have en Class 1 Medical, som er et kraftigt udvidet lægecheck i forskellige faser, der skal foregå på en medicinsk klinik certificeret af Trafikstyrelsen. I Danmark kan dette første lægecheck foretages på:

Flyvemedicin-cph.dk (Kastrup).

Elementerne i dette meget grundige lægecheck er fastsat af Trafikstyrelsen, og du kan forvente at få tjekket blodtryk, EKG, syn, balance, hørelse og generel sundhedstilstand. Du skal forvente, at prisen på et Class 1 Medical ligger mellem 7.000 og 10.000 kroner.

* En altid opdateret liste over klinikker med ret til at udstede Medical Class 1 findes her (under “Oversigt over flyvelæger → AeMC – Sjælland og Jylland”)

Vil du også være pilot?
Tilmeld dig uddannelsen eller
få svar på dine spørgsmål,
til et af vores kommende
informationsmøder.

Find næste informationsmøde