Class 1 Medical Class 1 - GreyBird Pilot Academy

Class 1 Medical

Medical Class 1
Afspil video

Hvad er Class 1 Medical?

Hos GreyBird Pilot Academy er det et krav, at vores studerende skal have et Class 1 Medical-certifikat, inden de starter deres studier på en af vores baser. 

En Class 1 Medical er et certifikat, der beviser, at din sundhedsmæssige tilstand fysisk og psykisk er egnet til at blive pilot i et luftfartsselskab. Der er mange falske rygter om de sundhedsmæssig krav til at blive pilot. Her vil vi afkræfte nogle af dem:

 • Du skal ikke have en bestemt højde eller vægt
 • Du behøver ikke have et perfekt syn
 • Du behøver ikke have perfekt hørelse
 • Du behøver ikke have ekstraordinær fysisk ydeevne
 • Du skal ikke have en perfekt sygejournal

Mere om Medical

Der er mange rygter, og de fleste af dem er forkerte. Kravene er på ingen måde skrappe, men der er visse tilstande og sygdomme, som ikke passer sammen med at blive pilot. For eksempel: 

 • Rød/grøn farveblindhed (i nogle tilfælde kan det dog lade sig gøre)
 • Epilepsi
 • Dobbeltsyn
 • Visse problemer med synet
 • Kronisk afhængighed af bestemte typer medicin
 • Diabetes

Kravene til din sundhedsmæssige tilstand er dog de samme nu, som de er, når du bliver 64. De allerfleste unge mennesker består testen med glans, så det skal ikke holde dig tilbage, at du skal tage en Class 1 medical. Bemærk venligst, at testen skal udføres af et Aeronautical Medical Center (AMC). Testen kan udføres i alle EASA-lande. Men vær opmærksom på, at prisen varierer meget fra AMC til AMC, og det gør ventelisterne samt ekspeditionstiden på et Class 1 medical-certifikat også.

Kontakt gerne GreyBird Pilot Academy, hvis du har brug for hjælp. Vi følger situationen i de forskellige AMC’er tæt, og vi kan altid rådgive dig om priser og ventelister. Send en e-mail direkte til Info@greybird.dk for at høre vores mening om, hvilke AMC’er fungerer bedst i de lande, der er tæt på dig. Angiv venligst i e-mailen, hvilket land du bor i, og hvilken større by er tættest på dig. 

Det kan du ikke. Du skal blot booke en tid hos et aero medical center.
Inden opstart på uddannelsen skal alle elever have et Class 1 Medical. Undersøgelsen tager omkring 4 timer. I løbet af undersøgelsen kommer man igennem forskellige tests: synstest, høreprøve, pusteprøve mv. Desuden skal der afgives urin- og blodprøve. Op til prøven er det vigtigt, at man er veludhvilet. Det er ikke nødvendigt, at man kan løbe en maraton for at kunne få et Class 1 Medical.

Prisen for et Class 1 Medical ligger mellem 6.750 og 15.000 kr. 

Du er velkommen til at kontakte GreyBird Pilot Academy, hvis du har brug for vejledning for at finde et center.

Et Class 1 Medical skal fornyes hver 12. måned. Det kan ske op til 45 dage før udløbsdatoen, således at du forlænger dit medicals gyldighedsperiode med 12 måneder fra den oprindelige udløbsdato. Hvis du fornyer dit medical mere end 45 dage før udløbsdatoen, forlænger du dit medicals gyldighedsperiode med 12 måneder fra fornyelsesdagen. Du kan forny dit medical hos en flyvelæge. Du kan finde en oversigt over danske flyvelæger her. Bemærk, at en flyvelæge ikke kan udstede et initialt medical, men kun kan forny et eksisterende medical. For at få udstedt et nyt medical skal du til et Aero medical center. Du kan kontakte GreyBird Pilot Academy for at få vejledning i, hvor disse ligger, og hvor ventetiden er kortest.

Det skal dog nævnes, at prisen ikke er den samme som en førstegangsudstedelse. Fornyelse koster typisk ca. 1750 kr, bemærk at dit medical skal fornyes to gange under uddannelsen. Når man senere er kommet i arbejde, er det ofte arbejdsgiveren, der dækker denne omkostning.
 

Loading...