Ansøg om optagelse - GreyBird Pilot Academy - Pilotuddannelse

Ansøg om at blive optaget på GreyBird Pilot Academy

Medical Class 1
Afspil video

Uddannelsesniveau

Hvad er kravene til uddannelsesniveau i matematik og engelsk?
Engelsk er uden tvivl det vigtigste fag af de tre. Når det er sagt, er det ikke nødvendigt med en universitetsgrad. Hvis du kan kommunikere godt på engelsk, hvis du kan se en film uden undertekster, hvis du ikke har noget imod at tale engelsk, så skal du nok klare det. Så længe du øver dit engelsk under studiet – og det får du rig lejlighed til – så vil dit engelskniveau forbedres dramatisk i løbet af de to år, du skal studere. Hvad angår matematik og fysik, så er en bestået eksamen fra 9. klasse tilstrækkeligt.

Hvordan kan jeg forbedre mine færdigheder, inden jeg starter?
Hvis du er nervøs for, at dit færdigheder inden for engelsk eller matematik er lavere end standarden og ønsker at forbedre dem, inden du starter, er der muligheder for at forbedre dig. I Danmark er der forskellige private og offentlige skoler og institutioner, der tilbyder undervisning i enkeltfag. Hvis du lever op til nogle særlige krav, kan du studere enkeltfag på 9. og 10. klasses niveau gratis hos AVU. De tilbyder både klasseundervisning og online-undervisning (se her). Greybird tilbyder også matematikkurser af en dags varighed. Se mere her.

Er det nødvendigt med en studentereksamen?
Det korte svar er nej. Det kan dog være en fordel at være så uddannet som muligt, men det gør dig ikke til en bedre pilot, at du har en studentereksamen. Det gør det derimod at studere hårdt hos GreyBird! Hvis du har en studentereksamen, kan det være, at det er nemmere for dig at arbejde hårdt med dine studier, men en studentereksamen alene gør dig ikke mere kvalificeret. Bemærk dog venligst, at der findes luftfartsselskaber, som foretrækker at ansætte styrmænd, der har en studentereksamen.

Optagelsesprøven

Optagelsesprøven består af flere forskellige dele. Ingen af delene kan alene kvalificere eller diskvalificere dig. Det er summen af alle testene, der afgør, om du har bestået eller dumpet optagelsesprøven. Her er de forskellige dele af optagelsesprøven:

  • Matematiktest
  • Raven-test
  • DISC PPA
  • Samtale

Matematiktesten
Formålet med matematiktesten er at bekræfte, at dit 9. klasses matematikniveau er intakt. Der er ikke noget specifikt niveau, som man dumper på, men hvis man scorer mindst 75%, har man helt sikkert bestået. En lavere score kan betyde, at man består afhængigt af resultatet af de andre dele af optagelsesprøven.

Raven-testen
En Raven-test er en simpel test af den krystalliserede intelligens. Den fortæller os noget om din evne til at arbejde med det abstrakte, at have en masse information i hovedet og at drage konklusioner på en rationel måde. Et gennemsnitligt intelligensniveau er nok til at blive en god pilot, men et højere niveau resulterer ofte i en stejlere læringskurve. Denne type information er vigtig for os, når vi skal vurdere din udvikling som studerende. Du består Raven-testen, hvis dit intelligensniveau ligger på gennemsnittet eller over.

DISC PPA
DISC-testen er ikke en test, du kan dump. Det er en test, der fortæller os noget om dine præferencer, når du arbejder. DISC er et af de mest anvendte ledelsesværktøjer i verden. Som pilotstuderende hos GreyBird bliver du undervist i DISC, hvilket vil resultere i, at du bliver bedre til at forstå dine egne reaktioner og handlemønstre i forskellige situationer, men også at forstå hvorfor andre mennesker reagerer og agerer, som de gør. DISC-profilen er et fantastisk værktøj, som gør dig i stand til at få det meste ud af dig selv på den bedst mulige måde i løbet af din uddannelse, men også i dit fremtidige professionelle liv som erhvervspilot.

Samtale
Dette er den vigtigste del af optagelsesprøven. Samtalen foregår for det meste med en education consultant, head of training eller virksomhedens direktør. Formålet med samtalen er, at vi opnår en forståelse af, hvem du er, og hvorfor du vil være pilot. Vi vil gerne sikre os, at du har fuldstændig styr på, hvad det er, du har forpligtet dig til, når du starter på en uddannelse hos GreyBird. Se på samtalen som en jobsamtale – bare med den forskel, at vi ikke er så interesserede i din nuværende færdigheder som i dit potentiale. Samtalen tager normalt 30-45 minutter. Samtalen gennemføres online, og ligger ofte 1 uge efter de foregående prøver.

Vi kontakter dig kort tid efter, du har gennemført første del af optagelsesprøven, og vi informerer dig, om du har bestået første runde eller ej. Under denne samtale planlægger vi også et online interview, som er den sidste del af optagelsesprøven. I de få tilfælde, hvor vi desværre må meddele en person, at vi ikke kan hjælp med at realisere deres drømme, tager vi os altid god tid til at forklare hvorfor, og i nogle tilfælde foreslår vi ting, man kan gøre for at forbedre sine chancer for at bestå prøven i fremtiden. Hvis du har bestået prøven, er det næste skridt typisk at få en Class 1 medical. 

Kontakt Info@greybird.dk for at få tilsendt et øvehæfte med eksempel spørgsmål på mail.

GreyBird har studiestart flere gange om året. Nedenfor kan du se en oversigt over vores uddannelsesstart.

Måned              Base                              Land                                   Talt sprog                                
januar               Aarhus                          Danmark                            dansk                                        
januar               Stockholm                    Sverige                               svensk                                                                      
august              Aarhus                          Danmark                            dansk                                         
august              København                  Danmark                            dansk                                        
august              Stockholm                    Sverige                               svensk                                        

Ligegyldigt hvilken base du vælger som din hjemmebase, vil du komme til at flyve internationalt og besøge mange lande. Du kommer til at træne med instruktører fra flere lande og rejse i Europa gennem din uddannelse til pilot.

Du kan ansøge om at blive optaget på GreyBird Pilot Academy, efter du har bestået din optagelsesprøve. Hvis du har nogen spørgsmål, så kontakt os gerne på +45 70 770 110, eller send en e-mail til den lokale education consultant i det land, hvor du ønsker optagelse. Her er en oversigt over vores education consultants: 

Danmark: Kenneth Burkarl +45 28 73 13 93 eller ken@greybird.dk
Sverige: Johanna Ekman Nilsson +46 (0) 761 189 047 eller jel@greybird.se

Når du skal til optagelsesprøve, skal du bruge:

  • En digital kopi af din straffeattest, som skal være dateret ikke tidligere end en måned før din ansøgningsdato
  • Bevis på afsluttet folkeskoleuddannelse, samt ev.t. andet afsluttet uddannelse

Efter du har søgt om optagelse, ringer den lokale education consultant til dig, hvis du er blevet optaget på baggrund af den dokumentation, du har indsendt. Når alt er på plads, får du besked om, at der er gjort en kontrakt klar til dig i samme system. Så skal du logge ind igen og underskrive kontrakten digitalt. Dette kan du gøre på en PC, tablet eller smartphone. 

Den mest behagelige måde at underskrive på digitalt er ved at bruge en smartphone eller en tablet, men du kan skifte mellem flere enheder i processen. For eksempel kan det være, at du foretrækker at læse kontrakten på din PC med stor skærm. Det kan du gøre og samtidig have adgang til underskriftprocessen på en smartphone eller en tablet. Når du har underskrevet kontrakten, modtager du en digital kopi af kontrakten med e-mail, og dette er dit bevis på, at du er optaget på GreyBird Pilot Academy.

Loading...